İstiklal Caddesi’nin en ünlü pasajlarından biri olan Çiçek Pasajı, 1876’da banker Hristaki Zografos tarafından Mimar Kleanthis Zannos’a yaptırılmıştır. “Cite de Pera”, pasaj bölümünde 24 dükkân ve 18 daireli üç apartmandan oluşan bir bina olarak açılır.
1908’de mülkiyeti Sadrazam Küçük Said Paşa’ya geçen bina, Mütareke yıllarında pasajda açılan birçok çiçekçi dükkânı ile birlikte “Çiçek Pasajı” olarak anılmaya başlar. 1928’de Degüstasyon lokantasının açılmasıyla yeni lokanta ve meyhaneler de pasaja yerleşir. 1940’lardan itibaren meyhane ve birahaneleri ile ünlenen, sanatçıların mesken tuttuğu Çiçek Pasajı’nın çiçekçileri zaman içinde yan sokaklara taşınırlar. 1970’lere kadar ününü koruyan pasaj, 10 Mayıs 1978 gecesi aniden çöker.
Uzun yıllar harap bir yapı olan Çiçek Pasajı, 1988’de tekrar hizmete açılır. 2005’te yeniden restore edilen Çiçek Pasajı artık mütevazı meyhanelerin olduğu ayakta bir bira içip sohbet edilen eski pasaj değildir. Pasaj, eski günlerindeki gibi olmasa da meyhaneleriyle özdeşleşmiş tarihi bir yapı olarak hizmet vermeye devam etmekte.